Monday, December 27, 2010

My Blog Dah Menyepi..

dah lama rasanya tk menulis... mood malas melanda skrang ni... lagipun tk ada idea nk menulis.... tunggu tahun baru je la baru kan ku tulis semula dengan azam yang baru.... heehhe.

Wednesday, September 8, 2010

Salam Lebaran...

Akhirnya semua umat islam akan meraikan hari kemenangan. Rasa sekejap ja berpusa pada tahun ni. Pejam celik pejam celik syawal dah menjelma. Apa-apa pun selamat hari raya pada semua kawan-kawan yang mengenali diri dani..

Apa-apa pun jaga kesihatan n berhati-hati semasa balik kampung nanti..

Saturday, August 14, 2010

Salam Ramadhan..

Pejam celik pejam celik dah masuk pun bulan yang semua umat islam nantikan. Harini dah hari ke 4 kita berpuasa. Rasanya belum telambat lagi nak ucapkan selamat berpuasa pada kawan-kawan...

Friday, August 6, 2010

Keluar Rumah..

Dah pandai anak mummy ni nk keluar rupanya.. Dah bnyak kali cubaan keluar dari rumah tu gagal. Arini cubaan tu berjaya juga coz mummy lupa lak tutup grille. Itu la akibatnya.



kkikikkiikikik. kelakarkan?

Thursday, August 5, 2010

Suka Tgok Video-Video Ni..

dah lama rasanya tak update blog ni. tak sempat nk buat lagi pun bnyak keja mummy nk kena siapkan. arini mencuba update apa2 yang patut.




Rasa seronok bila tengok telatah qhalesya main.



Papa pun tk kurang hebatnya bermain.



Kesian anak mummy. Main sampai terhantok lak kepala dia. Apa-apa pun putri ok ja. Nangis kejap je. kikikik



musin durin skrang ni. anak mummy pun tk kurang hebatnya suka juga ngan buah yang berduri ni. tak takut lak tu.

Saturday, July 10, 2010

Semua Nak...

Dengan abang adam n pinjam naik jap keta dia.

Keta kecik ni pun jadi le, kalau papa nk belikan. hehehe

Boleh jadi minah rempit ni.. Ada gaya tak?

Nanti boleh tak papa belikan. Seronok dapat naik walaupun sekejap sahaja. :) sayang papa.

Akademi Al-Quran




Qhalesya pun nak baca al-quran jugak. Semangat mummy tgok qhalesya. Harap-harap dapat jadi insan yang berguna 1 hari nanti. Love U Sayang.

Friday, July 9, 2010

Ladybug Nak Terbang.


Ladybug nk terbang tapi yang lain lak yang terbang. ehhehe Cik Timah n Cik Lya terbang dulu coz hampir terkantoi dengam staff lelaki kt surau tdi. Geli hati tgok depa tu...





Ni hasil perahan susu td. skit je coz telupa bawa corong pump. Jadi kenalah perah guna tangan. Dah la tk pandai. First time la kiranya ni n berjaya jugak walaupun dapat 5oz sahaja.


Main Camera N Baca Buku Mummy...



Mummy seronok tgok putri main. Love U Sayang..



Rajin tak putri baca buku. Dia pun nk study jugak macam papa.

Thursday, July 8, 2010

Senaman Pagi



Selamat pagi semua mari kita mulakan senaman.

Hadiah Birthday..

Comelkan putri pakai baju ni.. :)

Putri Pandai Tepuk Dah....

Stok Susu Terkini

Susu yang di simpan dalam liner..


Stok susu yang ada dalam simpanan skrang ni lebih kurang 437oz. Semuanya dalam 96 botol termasuk bekas dan liner. Stok susu ni cukup untuk sebulan lebih kalau mummy dah malas nk perah. tapi semangat lagi nk buat stok skrang ni. kalau boleh mummy nk susukan putri sehingga 2 tahun. Insyaallah.. mummy harap boleh buat yang terbaik untuk putri. :)

Friday, July 2, 2010

Dah Lama Tak Up Date Blog.

Sebenarnya tak sempat nk buka blog ni. keja banyak nk buat. orang kata tak menang tangan. eheheeh. setelah di tegur oleh suamiku, aku rasa ada betul jugak apa yang dia kata. kurang sesuai menggunaakan perkataan "aku". so suamiku bagi cadangan mengunakan "mummy". n now aku akan gantikan nya.

Wednesday, June 16, 2010

Baju Baru.


Seronok sangat bila baju yang dibeli dah sampai kt tanganku. Cantik lak tu. hehe. Tak sabar lak nk bagi putri pakai baju ni. Mesti comel. Ini adalah hadiah smperna monthly bday putri... untuk suamiku jgan marah yee.. bulan 11 ayang kasi...

Happy Monthly Birthday...


Hari ini adalah birthday anakku. N esok adalah birthday kesayangan suamiku.. Kedua2nya aku sayang. Semoga panjang umur n dimurahkan rezeki.

Tuesday, June 15, 2010

Telatah Anakku






Aku suka tgok telatah anakku ni.. Dah pandai skrang ni bergaya ala2 model. heheheh. Apa2 pun aku sayang sangat2 kt anakku ku ni. Tk lupa jugak kt hubby aku yang seorang ni..

Aksi Tido Anakku..



Mimpi apa entah anaku ni. Tido pun cakap2. Sama je ngan papa dia tdo.. hehehe. Kadang2 tu rasa terhibur gak dgan telatah anak ku ni.. Aku ni masih di peringkat baru blajar tentang nk buat blog ni.. Masih oteng2 lagi nk buat. Bila tgok blog2 orang yang cantik2 rase teruja sangat. ehheh. Maaf le kalau coretan aku ni buat semua orang tk selesa. Apa2 pun aku lebih selesa membahasakn diri ku ini sbgai "aku". Rasa selesa nk menulis...

Friday, June 11, 2010

Malasnya....

Hari adalah hari malas nk wat keja... Tetiba je rasa rindu kat my baby.. Sabar ek. Jap lagi nk p ambik dia kt umah orang ngasuh... Susah jugak nk buat blog ni. Maklum la masih baru... Apa2 pun akan ku usahan kan jugak.. hehe.. bye.

Wednesday, June 2, 2010

Welcome To My Blog...

First time nk tulis kat blog ni. Rasa tak tahu nk wat macam mana. N macam susah je nk buat blog ni... Apa-apa pun banyak cerita nak di kongsikan...